Skisæson i Norge

Man kan faktisk nærmest stå på ski i Norge hele året rundt, afhængig af hvor i landet man befinder sig. Mulighederne for skiferie i Norge er altså rigtig gode, da man både kan stå på ski i løbet af vinteren samt forår og efterår. Derfor kan det også være nemmere at finde en billig skiferie til Norge, da der er mange skisportsdestinationer og sæsonen er lang, hvilket intensiverer konkurrencen yderligere.

Skisportens historie og traditioner

Skiløb er dybt forankret i traditioner og ritualer, men man kan imidlertid også glemme alt om disse og fokusere på adrenalin bølgende fart og store spring. Men tager du på skiferie i Norge, vil du sandsynligvis blive fortalt historien om den legendariske norske Sondre Norheim, opfinderen af verdens første relativt stabile skibinding og ofte krediteret som den store pioner inden for moderne skiløb.

I mellemtiden har verden på ski flyttet sig en del siden midten af det 19. århundrede, og skiløb i Norge er i dag lige så populært som snowboarding.

Hvornår kan man stå på ski hvor?

Ved de høje bjerg skisportssteder varer sæsonen fra efteråret gennem foråret, og hvis de ligger på en gletsjer er nogle endda åbne gennem sommeren. Mens der er stier til firehjulstrækkere og alpine ressorts over hele landet, er de største og mest populære destinationer beliggende i bjergene i det centrale og østlige Norge. Ud over lifte, skråninger og stier, vil disse indkvarteringer tilbyde god mad, hyggelig omgivelser og et festligt natteliv.

Hvis du ønsker en ægte og traditionel norsk skioplevelse, og ikke har lyst eller behov for at fokusere så meget på teknik, så er der også mulighed for det i Norge. Vinter aktiviteter er dybt indgroet i norsk kultur, hvilket forklarer hvorfor der er så mange ritualer. Du kan for eksempel prøve en crosscountry skitur i skoven, og fylde din rygsæk med friske appelsiner, og termokander fuld af varm chokolade eller solbærsaft.

En anden, mere praktisk grund til at stå på ski i Norge, er at der er fabelagtige sensæson betingelser. Der er nemlig rigtig gode muligheder for at stå på ski i løbet af foråret.