Tag familien med på ferie ski i Norge

Der er temmelig langt at køre selv på skiferie, uanset om du vælger at køre ned til Østrig og Schweiz ved Alperne, eller hvis du kører op til Sverige og Norge. Der findes dog en alternativ mulighed for at stå på ski i Norge på en nem måde for jer alle, idet du jo ikke behøves køre op gennem Sverige men i stedet for kan tage Oslobåden fra København til Oslo. Dette benytter mange fra Fyn og Sjælland sig af, mens folk fra Jylland især tager med færge til Norge fra enten Hirtshals eller Frederikshavn. Hvis man alligevel er på ferie i København, så kan den lange færgetur op til Oslo alligevel anbefales, da den både er billig men også yderst komfortabel og underholdende.

Fakta om Oslobåden

En færgeoverfart på 16 timer lyder umiddelbart som en lang og kedelig affære, men faktisk er det en ferie i sig selv at rejse med DFDS færgen mellem København og Oslo, da man jo kan nyde opholdet i fulde drag. Du får egen kahyt undervejs, således der er mulighed for at trække sig tilbage, når man har brug for hvile eller søvn, men du kan faktisk hele natten feste igennem og bruge krydstogtsskibets mange faciliteter herunder:

 • Internet
 • Swimmingpool.
 • Wellness med spa og jacuzzi samt manicure mm.
 • Mange hyggelige restauranter og caféer.
 • Bar, natklub og kasino.
 • Legepladser og underholdning for børn i alle aldre.
 • Frisk havluft og flot udsigt.
 • Toldfri butik til shopping.

Da færgen afgår dagligt kl. 17 fra begge hovedstæder, så ankommer man derfor om morgenen frisk, mæt og veludhvilet og klar til at køre videre på turen. På den måde er Oslofærgen en kærkommen del af din ferie med ski i Norge.

Oplevelser i Norge

Når du ankommer til Oslo med egen bil, så du og din familie jo gøre holdt i Oslo, hvor I jo kan opleve byens mange seværdigheder og shopping muligheder. De fleste skiturister kører hurtigt videre til de kendte store skisportssteder, der typisk ligger 200 km nord for Oslo, dog ligger Oslo Vinterpark tæt på hovedstaden.

 • Hemsedal i Norge kaldes også for De norske alper. Her findes der masser af pister i forskellige sværhedsgrader og masser af børnepister og mulighed for at dyrke snowboarding. Der er desuden oplyste pister til langrend, således du kan stå på ski om aftenen.
 • Vrådal kaldes for børnenes paradis, da pisterne her er spænder fra lette til meget udfordrende. Naturen er særdeles smuk i Vrådal fjeldlandskab, og børnene vil også elske kælketure og kanefart sammen med hele familien. Hotellerne arrangerer mange sjove og underholdende aktiviteter for børn skattejagt, minidisco og temamiddag.
 • Hafjell har Norges 3. største alpinanlæg men har også skiområder for børn med skilege, figurer og hop samt børnevenligt båndlift.
 • Trysil er et meget populært skisportssted med Skandinaviens største alpinanlæg midt I de store skove. Pisterne er fordelt på alle sværhedsgrader, og der er udfordringer til både øvede og nybegyndere på både ski og snowboard. Her findes 100 km langrendsløjper, hvoraf 4 er belyste samt 3 gode børneområder. Trysil er både charmerende og livligt, og her er også fine shopping muligheder samt et spændende afterski miljø. Faktisk byder Trysil underholdende aktiviteter som kaneture, ridning, hundeslæde og fakkeltog.
 • Geilo er et klassisk vintersportssted for hele familien. Her er gode kombinationsmuligheder for langrend og alpint skiløb samt snowboard. Til langrendsfolket er der 220 km løjper fordelt på 50 km i dal og skovterræn og 170 km i fjeldterræn.