Skiløb eller snowboarding?

Er du nybegynder i sneen, og ved du ikke om du skal vælge skiløb eller snowboarding? Eller er du en erfaren skiløber, der søger nye udfordringer og pønser på at prøve snowboarding af eller omvendt? Så læs med her, hvor du kan læse lidt mere om fordelene og ulemperne ved skiløb versus snowboarding.

Forskelle på skiløb og snowboarding

Skiløb og snowboarding er ens på den måde, at de både er styrtløb og giver anledning til mange timers sjov og udfordringer på pisterne.

Snowboard ryttere er hele tiden nødt til at sidde eller lægge energi til for at forblive på kanten, mens de står stille. I modsætning til skiløb, vil du ikke have stænger til at hjælpe dig med at forblive oprejst og stående, når du ikke bevæger dig.

Snowboarding er meget bedre for knæene sammenlignet med skiløb. Knæskader er ikke så almindeligt i snowboarding som de er i skiløb, men snowboarding kan imidlertid være meget mere brutal for dine håndled, så sørg for at bære nogle håndledsbeskyttere.

Fart på

Hvis du bare leder efter hastighed, mere fart og intet andet, så bør du med fordel prøve kræfter med snowboarding, da det stort set hver gang slår skiløb  i form af hastighed. Kigger man på de to sportsgrene professionelt, vil det dog formegentlig være skiløbere der er hurtigst.

Fra skiløb til snowboarding og omvendt

Har du løbet skiløb flere år, og har du har besluttet, at det er tid til en forandring. Forbered dig på en øm bagdel og en mundfuld sne i de indledende faser.

Du kan med fordel læse dig klogere og prøve kræfter med forskellige teknikker, indtil du finder finten.

Så om du skifter fra det ene til det andet eller omvendt, vil der være nogle udfordringer forbundet med den anderledes motorik og teknik i starten, men hvis du i forvejen er frygtløs, når det kommer til hastighed og de store pister, vil du med garanti komme hurtigt efter det.