Langrendsskiløb er sundt for både krop og sjæl

Langrendsskiløb er en traditionel sportsform i Nordeuropa, der stadig udøves i høj grad. For mange er det enten for underholdning eller motionsmæssige årsager, at de gør sig i langrend.

Fordelene ved langrendsskiløb er da også mange er masser: det er nemlig ikke alene en sportsgren, der kan læres relativt hurtigt, men det er også en god træningsform.

Kunne du godt tænke dig at prøve kræfter med langrend, så kunne du kombinere din skiferie med feriehusudlejning og leje et feriehus i Norge, hvor der ikke kun er gode forhold for langrendsskiløb, men samtidig er en smuk natur, der gør det til nogle af de smukkeste omgivelser at stå på ski i.

6 sundhedsmæssige fordele ved langrendsskiløb

  1. Langrendsskiløb kræver kun meget få løft af dine fødder, hvorfor der ikke er den store belastning af leddene. Mens fordelene ved andre kardiovaskulære øvelser som løb er ubestridelige, er langrend en klar vinder når det gælder den langsigtede sundhed af dine knæ.
  1. Træning af hele kroppen: I langrend, skal skiløberen bruge både arme og ben til at drive sig selv fremad. Langrend bruger derfor hele kroppen og aktiverer flere muskler, hvilket betyder, at man forbrænder flere kalorier. På en time kan en langrendsløber potentielt brænde i dobbelt så mange kalorier sammenlignet med alpin skiløb.
  1. Godt for dit hjerte og lunger: Langrend er en glimrende form for aerob træning, der hjælper med at reducere din risiko for hjerte og lunge sygdomme samt øger dit generelle fysiske helbred.
  1. Øget udholdenhed: Træning i dette langsommere, mere stabile tempo opbygger styrke i de understøttende muskler, du bruger i hverdagen, såvel som dem afgørende for slalom. Kort sagt, vil det hjælpe dig med at blive stærkere og gå længere.
  1. Social: Langrend kan læres fra en ung alder og er udført på en mere omgængelig hastighed end alpin skiløb, hvilket gør det til en ideelt sportsgren for familie og venner til at nyde sammen.
  1. Terapeutisk: Det er ikke bare endorfiner, der forlader dig glad efter langrend. Det at komme væk fra bylivet og færdes i skovklædte områder, giver dig en terapeutisk fred, ro og tid til at tænke, hvilket er sundt for sjælen.

Tag på skiferie i Norge

Hos DanCenter finder du blandt andet feriehusudlejning i Norge, hvorfor det kunne være en god mulighed for at leje et idyllisk feriehus i skønne omgivelser og samtidig prøve kræfter med langrendsskiløb.